Krešimir Škvorc – Kec, najbolji igrač KC lige: Pritisak teško podnosimo, a zezancija nam je ipak najvažnija!

kcliga11kolo152
Bimbo osvojio prvi naslov, Romantičarima srebro, Activeu bronca
19. veljače 2017.
Caffe bar Active
Vječna ljestvica KC lige: Active i dalje u vodstvu, pogledajte kako stoje ostali
20. ožujka 2017.

Krešimir Škvorc – Kec, najbolji igrač KC lige: Pritisak teško podnosimo, a zezancija nam je ipak najvažnija!

kec

Nakon završetka osme sezone KC lige razgovarali smo s Krešimirom Škvorcom – Kecom, alfom i omegom Bimba. Njegova je momčad po prvi put osvojila KC ligu, a Škvorc je proglašen najboljim igračem.

Kec, kako ocjenjuješ uspjeh Bimba?

– Bili smo dobri, bilo nam je dobro, cijelu KC ligu bili smo prvi. Dečki su zadovoljni, okrećemo se nečem drugom, mislim da će to biti teško ponoviti. Iako, naravno, nećemo doći s namjerom da gubimo utakmice, ali u novu sezonu ući ćemo bez opterećenja i bez zamaranja – rekao je Krešimir Škvorc.

Na početku sezone ste govorili da ste rasterećeni, ali pritisak je sigurno rastao. Nije baš svejedno dok si u vodstvu, a svi drugi te love?

– Nije, jer Bimbo nije ta ekipa koja želi dozvoliti da ima nekakav pritisak. Mislim da je puno lakše igrati da si četvrti, peti, pa iz drugog plana pokušati doći do medalje, nego da si prvi i stalno u neizvjesnosti da ti se mogu dogoditi kiksevi, kao što su se nama događali u 9. i 10. kolu. Na kraju je sve ispalo dobro, i mislim da je to bilo to. Želja nam je u novoj sezoni KC lige izbjeći pritisak. Ja bih rekao da je to za ozbiljne ekipe, ali takvih nema u KC ligi, ha ha!

Konkurencija je bila dosta jaka, svi su otpisali Active, a ni Romantičare nakon slabijeg početka nitko nije vidio kao kandidate za vrh. No, do zadnjega kola bili su vam za vratom?

– Bilo nam je puno lakše dok je Klikaj.hr vodio protiv Romantičara, i bilo bi nam puno lakše da su ih na kraju pobijedili, pa da smo mi mogli otići da ne velim kakvi na zadnju proslavu. Na početku sezone sam rekel da je ovo nikad jača KC liga, prvih pet-šest ekipa su stvarno podjednake, nijanse su u utakmicama odlučivale o pobjedniku. Active su svi otpisali, ali ja sam rekao da je to dobra ekipa koja zna igrati mali nogomet, možda su imali problem okupljanja. Da su Romantičari jesenski dio odigrali malo kvalitetnije, da su bili kompletniji, možda bi bili skroz gore. Tu su naravno i Petgrad i Golf. Golf nas je pratil do zadnja dva-tri kola, na kraju se raspal na jednom ivičnjaku i razletel se, ha ha!

bimbofc

Proglašen si najboljim igračem osme sezone, koliko ti znači ta nagrada?

– Mislim da je to zahvala, ovu godinu sam stvarno dobro igral, od zabijenih golova i asistencija mojim suigračima. Je to slasno, ali nije najbitnije. Glavno da smo postali prvaci i to zasluženo, a ovo je samo jedan mali detalj. Nadam se da ću se za sljedeću sezonu bolje pripremiti, da ostavim nagradu u svojim rukama. Idemo dva tjedna ove godine na pripreme u Medulin, tak da bude još bolje, ha ha!

Koliko ste uopće vremena posvećivali treninzima?

– Imamo četvrtkom termin, baš u toj dvorani u kojoj se održava KC liga, jer je lakše trenirati na terenu na kojem i igraš, pa imaš bolji osjećaj nego da si u nekoj drugoj dvorani. To je dosta kasni večernji termin, ali stalno smo dolazili, bili smo redovni. Tu i tam smo bacili Cageball dok je pala prodaja pive gore malo, morali smo pomoći, ha ha! No, sad ozbiljno, nije se puno treniralo, to je klapa koja to drži bez nekakvih velikih treninga i ambicija. Dečki su stvarno svi normalni, više nam je do zezancije, do naših spački i svega ostalog po čemu smo prepoznatljivi.

U završnom izvješću malo nam je ‘pobjeglo’ da si osim zlatne medalje s dečkima, osvojio i broncu sa curama, vodio si ekipu Li-La do trećeg mjesta…

– Sreća je da su dvije ekipe otpale, zato je moja ekipa bila treća! Cure su se stvarno skupljale zbrda-zdola, bez rezerve smo odigrali većinu utakmica. Bilo je često upitno hoćemo li nas biti dovoljno, tako da su cure čak došle na ideju da se ja skinem, da ne bi bilo velike razlike, ha ha! Na kraju je jedna utakmica bila dovoljna da osvojimo brončanu medalju, i čestitam mojim curama koje su dolazile i bile redovne. Naravno, nije nikome za zamjeriti, ljudi imaju svoje obaveze, cure pogotovo…

IMG_5288 09 kolo

U jednoj od međusobnih utakmica Kapljice su povukle igračicu kako bi na terenu bio ravnopravan odnos snaga, na kraju su za to dobile priznanje za fair-play, ali su ujedno i ostale bez medalje?

– Rijetko se događaju takve situacije, da netko reagira na takav način. Mi smo imali četiri igračice, a ja sam nakon te utakmice zapisničkom stolu predložio da Kapljice dobiju nagradu za fair-play. Rijetko tko bi to napravio, mogle su dobiti 5:0 s igračicom više, ali jednostavno su htjele da se ta utakmica odigra ravnopravno, u duhu fair-playa.

Hoće li se Bimbo možda pojaviti i na Ljetnoj ligi?

– Načuli jesmo da će biti Ljetna liga. Moja ekipa je uvijek za odazvati se na sve te turnire, moramo samo vidjeti kako ćemo se skupiti zbog godišnjih odmora, ali mislim da da! Evo, planiramo se prijaviti i na Kutiju šibica – uz smijeh je završio Kec.

IMG_5498 10 kolo

Odgovori