O udruzi

Koprivnička udruga za rekreativni sport osnovana je 16. prosinca 2009. godine u tadašnjem Caffe baru Toxic. Iako se ideja o pokretanju udruge već dugo razmatrala, sami formalni čin obavljen je kao i što priliči pravim nezavisnim i progresivnim te pomalo boemskim udrugama – uz litru i vodu te puno ideja.
Kvorum, a i jedine članove, činili su Tomislav Zalar kao idejni začetnik koji se u stilu najvećih diktatora samo proglasio predsjednikom, Zdenko Perošić kao bezrezervna podrška koji je potaknut atmosferom i osmislio ime udruge te time zaslužio funkciju dopredsjednika. Goran Čičin-Mašansker amenovao je izbor telefonskim javljanjem pri čemu mu je nespremnom na takav tijek sjednice ”uvaljena” funkcija tajnika, dok je Natalija Zalar kao žena od predsjednika nadgledala je li sve po pravilima, te nastojala da se sjednica završi prije nego euforija prođe granice.
Uvidjevši da se situacija otela kontroli, bespomoćno se upisala kao blagajnik nadajući se da će kao financijaš po struci moći barem u tom segmentu držati stvari pod kontrolom. Danijel Dukarić, kao informatički vizionar te jedini koji je shvaćao što je pred nama, zahtijevao je da se verifikacija te svečano potpisivanje obavi i kod njega u stanu uz prigodnu zakusku. Tu večer, uz mnoštvo ozarenih lica, na svijet je došla jedna mala odlučna udruga koja je oštro krenula u boj s vjetrenjačama.
Karim Jarnjak preuzeo je ulogu FB moderatora te fotografa udruge, a valja spomenuti da su mu fotke kasnije objavljene i u Sportskim novostima. Darijan Katar, nesvjestan kakva je to uopće udruga, pristao je sudjelovati, a Ivan Pišpek utjelovio je popularnu maskotu Kviki te uz KURS stekao neke od najbitnijih životnih škola.
Prve akvizicije u vidu novih članova nakon konzultacija s nekim od vodećih head-hunter firmi bili su Ivica Žužul i Valentin Knapić koji su zajedno s Kizom Torcidom spremno i bez zadrške prihvatili biti dijelom ove neobične družine.
U ovih osam godina članovi KURS-a spremno su, bez zadrški i imalo srama, gurali svoje projekte i ideje, te smo osim KC lige uspjeli organizirati:
– Turnir odbojke na pijesku na Gradskim bazenima;
– Prijateljsku utakmicu između mininogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovenije, što je i prvo gostovanje neke hrvatske seniorske reprezentacije u nekom obliku nogometa u Koprivnici;
– Kup nacija, gdje smo po prvi puta doslovce ugurali teren s umjetnom travom u srednjoškolsku dvoranu te po prvi puta u Europi u mininogometu organizirali takvu vrstu turnira uz gostovanja reprezentacije Hrvatske, Kazahstana i Španjolske;
– Kao glavni organizatori sudjelovali smo u organizaciji Europskog mininogometnog prvenstva 2015. u Vrsaru uz sudjelovanje 32 zemlje.
Evo, tako je sve to krenulo, a i sami se pitamo gdje će to završiti… ako uopće i završi… jer, kako je počelo…